Daarnaast kan er ook gevaccineerd worden tegen de ziekte van Lyme. Dit is een ziekte die kan worden overgedragen via de teek. Meer informatie over de ziekte van Lyme word verder besproken. Zo is de bescherming van uw dier vollediger. ons om advies om te bepalen welk product het beste is voor uw dier. Wat als ik toch een teek vind bij mijn huisdier?

zuigen de teken zich toch vast, maar laten meestal binnen de 24-48 uur los of gaan vrij snel dood. niet alle druppels zijn even werkzaam en sommige zijn zelfs levensbedreigend voor de kat. Gebruik daarom nooit het product van uw hond ook bij uw kat.

Daarna zuigen ze zich vol met bloed. Een teek die nog geen bloedmaaltijd gehad heeft, is maar 2 tot 4mm groot. Terwijl ze zich volzuigen asian nemen ze toe in omvang, en wanneer ze zich volledig volgezogen hebben, kunnen ze 12mm of iets meer dan een centimeter groot worden. Teken kunnen gevaarlijk zijn: ze kunnen namelijk de ziekte van stof Lyme overbrengen. Eerst werd gezegd dat zon 10 van de teken besmet is met de bacterie die de ziekte veroorzaakt, de laatste jaren schat men dit percentage echter al hoger. De ziekte wordt overgebracht wanneer de teek reeds verschillende uren aan de gastheer vasthangt. Symptomen van de ziekte zijn: aandoeningen aan gewrichten (manken huid, zenuwstelsel en hart. Indien de ziekte vroeg genoeg vastgesteld wordt, kan ze goed behandeld worden met een antibiotica kuur. Er zijn nog meer ziekten die overgebracht worden door de teek: Babesiose, leishmania, deze komen in onze streken minder voor, maar uw hond of kat kan ze wel oplopen wanneer hij of zij mee op reis gaat. Hoe kan ik mijn dier beschermen? nl-be" door uw hond of kat maandelijks te behandelen met een product dat eenvoudig op de huid tussen de schouderbladen aangebracht wordt, beschermt u uw huisdier.

teek verwijderen

Teken, verwijderen, stop de teek


Een teek is geen insect maar behoort tot de groep van de mijten en de spinnen. . Ze hebben in het volwassen stadium dan ook acht poten. Ze hebben een bruingrijs lichaam met een zwarte kop. Teken komen vooral voor in bossen, struiken en tuinen. Ze zitten daar op sale takken en bladeren of in het gras te wachten tot een gastheer (een vogel of een zoogdier als een hond, kat of een mens) voorbijkomt. Ze laten zich dan vallen of kruipen snel tussen de haren van die gastheer. Vervolgens boren ze met hun snuit door de huid en dankzij weerhaken op die snuit blijven ze vasthangen.

Teken Verwijderen Stop de teek


Volgens de wereldgezondheidsorganisatie who loopt tweevijfde van de wereldbevolking - rond de 2,5 miljard mensen - kans om knokkelkoorts op te lopen. Door snelle, ongeplande uitbreiding van steden neemt de kans op overbrenging van de ziekte toe, doordat het aantal broedplaatsen voor de muggen toeneemt. Vooral sloppenwijken, waar waterbronnen zijn en geen fatsoenlijke vuilnisopslag aanwezig is, vormen een bedreiging voor de volksgezondheid. Een vaccin of behandeling tegen Dengue is nog niet beschikbaar. Dus blijft het advies: Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-muggen. De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik een antimuggenmiddel (deet).

teek verwijderen

Hoe herken je dengue? De incubatietijd van dengue is twee tot vijftien dagen, het gemiddelde ligt tussen vijf en zeven dagen. De eerste lunch tekenen van de ziekte zijn acute hoge koorts met koude rillingen, zware hoofdpijn, pijn achter de ogen, en spier- en gewrichtspijnen. Na de eerste ziektedagen krijgt de patiënt last van hoesten, keelpijn, smaakveranderingen, misselijkheid, overgeven en huiduitslag. Jonge kinderen krijgen de ziekte vaak in lichte vorm; zij zijn misselijk en hebben last van huiduitslag.

Bij oudere kinderen en volwassenen zijn de klachten vaak ernstiger. Voorkomen, de mug die het virus overbrengt, is overdag actief. Tegen de ziekte bestaat geen vaccinatie. Mensen moeten zich zoveel mogelijk beschermen tegen muggenbeten door het gebruik van muggenwerende middelen ( deet) en muskietennetten. De muggen en larven zitten tot in de potten, pannen en andere plaatsen huid waar schoon (regen)water blijft staan. Waar komt het voor, dengue komt vooral voor in verstedelijkte gebieden in Midden- en zuid-Amerika, zuidoost azië, het Caribische gebied en Afrika.

Teek & tekenplaag verwijderen uit je tuin

Het is raadzaam na een noodbehandeling toch een (plaatselijke) arts te raadplegen, zeker als u ook hierop niet adequaat reageert, of de koorts niet binnen 48 uur verdwijnt. Landen waar malaria voorkomt: Als je na terugkomst (ook na enkele weken) complex uit een malariagebied ziek wordt, bedenk dan, dat dit evt malaria zou kunnen zijn! Meld dan ook altijd aan de huisarts dat je op reis bent geweest. Iets om te onthouden: * Aan Malaria ga je dood, aan de profylaxe nooit. Dengue (knokkelkoorts dengue, of knokkelkoorts, is een virus dat wordt overgebracht op mensen door de steek van een besmette mug (de kleine zwart witte tijgermug). De verschijnselen lijken op die van griep. Als een goede behandeling voorhanden is verloopt de ziekte meestal onschuldig, maar het kan tot de dood leiden.

teek verwijderen

Teken (dieren) - wikipedia

Ook het soort van medicijnen verschilt. Het vaccinatiecentrum zal je afhankelijk van de duur van de reis, de plaats en je medische voorgeschiedenis adviseren wat je het best kunt gebruiken. Deze kuur van malariatabletten moet je na het verlaten van het malariagebied nog enige tijd doorslikken. De tijd dat doorgeslikt moet worden, verschilt per medicijn, het varieert van 1 tot 4 weken. Malaria is een gevaarlijke ziekte, bij het ontstaan van de klachten is een snelle behandeling mask met medicijnen nodig. Wat te doen wanneer u een malaria aanval vermoedt, tijdens verblijf in de tropen. Als u malaria vermoedt, moet u zo snel mogelijk uw bloed op malariaparasieten laten onderzoeken door de dichtstbijzijnde arts of in een ziekenhuis, zodat U snel met een goede behandeling kunt beginnen. Als geen arts of ziekenhuis bereikbaar is, dan kunt u wanneer de 'griep' met koorts twee dagen aanhoudt, een noodbehandeling nemen volgens voorschrift. Hierover kunnen wij u op ons spreekuur meer informatie geven.

Je kunt zelf een aantal maatregelen nemen om de kans op het krijgen van malaria te verminderen. Het voorkomen van muggenbeten is natuurlijk het belangrijkst! Deze zgn anti-muggenmaatregelen zijn: smeer je in manicure met een muggenwerend middel op basis van deet. Slaap onder een klamboe of in een muggenvrije kamer. Draag na zonsondergang lange mouwen, een lange broek en sokken. In veel landen zijn deze maatregelen al voldoende. Soms is het echter ook nodig medicijnen te slikken (malariaprofylaxe). Dit verschilt per land en streek.

Stop de teek het tekenseizoen is weer begonnen

Ziekten verspreid door insecten/zoogdieren, muggen, muggen zijn vervelende insecten, die naast dat ze je 's nachts door hun gezoem uit je slaap kunnen houden, ook een aantal ziektes kunnen overbrengen. Malaria, malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten, die het lichaam binnenkomen via een muggenbeet. De malariaparasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever, daarna in de rode bloedcellen. Daarbij treden ziekteverschijnselen op, zoals koude rillingen, gevolgd door koorts. Meestal begint dit almere met een grieperig gevoel. Er bestaat helaas geen vaccin tegen malaria. Hoe merkt U dat U malaria heeft? Malaria kan zich voordoen als heftige aanvallen van koude rillingen en koorts, maar ook als een grieperig gevoel met hoofdpijn, zonder duidelijke koorts. (U malaria kunt krijgen, ook als u trouw uw malariatabletten slikt ).

Teek verwijderen
Rated 4/5 based on 898 reviews