Waar beschermen ze je kindje tegen en wanneer krijgt je baby de prikken als je het Rijksvaccinatieprogramma volgt? Vaccinatieschema, als je voor het Rijksvaccinatieprogramma kiest, kun je in het onderstaande vaccinatieschema zien wanneer jouw kind welke inentingen krijgt: Binnen 48 uur, hepatitis b vaccin als moeder tijdens zwangerschap Hepatitis B blijkt te hebben (sinds 1 augustus 2011) 2 maanden. Dktp-hib-HepB en Pneu 3 maanden, dktp-hib-HepB 4 maanden, dktp-hip-HepB en Pneu 11 maanden, dktp-hip-HepB en Pneu 14 maanden. Bmr en Men 4 jaar, dktp 9 jaar, dtp en bmr 12 jaar, hPV (alleen meisjes). Uitleg afkortingen, hib     haemophilus influenzae type. HepB  Hepatitis b, pneu   Pneumokokken, bMR    bof, mazelen en rodehond. Men  meningokokken, dktp  difterie, kinkhoest, tetanus en poliomyelitis dtp     difterie, tetanus, poliomyelitis hpv     Humaan papilloma virus Tegen welke ziekten wordt je baby ingeënt? Je kind tot zijn vierde jaar in totaal drie cocktails: dktp : deze beschermt je kind tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio hib : biedt bescherming tegen ziekte veroorzaakt door de hib-bacterie (haemophilus influenza type b waaronder een zeer ernstige vorm van hersenvliesontsteking bmr.

kinderziekte huiduitslag wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Hieronder staat een overzicht van de inentingen.

Tegen de meeste ziekten is je kind pas na een aantal inentingen optimaal beschermd. Zo krijgt hij vier keer een Hib-prik. Tot die laatste prik kan hij nog steeds een Hib-ziekte krijgen, al wordt de kans bij iedere vaccinatie kleiner. In zijn eerste levensjaar wordt je baby tegen zeven verschillende ziektes ingeënt. De eerste vijf zitten in een combinatievaccin, een zogenaamde cocktail dktp-hib. Het gaat hierbij om lichaam difterie, kinkhoest, tetanus, polio en haemophilus Influenzae type. Hepatitis-b en wordt als combinatievaccin dktp-hib-HepB gegeven aan alle kinderen die na 1 augustus 2011 zijn geboren. Nummer zeven is het pneumokokkenvaccin en wordt apart gegeven. Vaccinaties op het consultatiebureau, als je besloten hebt om met je baby deel te nemen aan het Rijksvaccinatieprogramma, ontvang je thuis een oproepkaart voor iedere prik. Deze kaart moet je meenemen naar het consultatiebureau.

kinderziekte huiduitslag

Mazelen: oorzaken en symptomen gezonde tips


Je kunt je baby vanaf dat hij geboren is tot 4 jaar laten vaccineren bij het consultatiebureau. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Om welke inentingen en vaccinaties gaat het en wat kunnen ze veroorzaken? Als je kind een kinderziekte heeft, zoals waterpokken, bouwt zijn lichaam afweerstoffen op die altijd in het bloed blijven zitten. Hierdoor is je kind voor de rest van zijn leven niet meer vatbaar voor de ziekte. Bij een inenting of vaccinatie peeling wordt het lichaam van je kind besmet met een kleine dosis afgezwakte of dode ziektekiemen. Bij de bmr-prik gaat het bijvoorbeeld om ziektekiemen van de bof, mazelen en rodehond. Je kind krijgt deze ziekte dan niet letterlijk, maar zijn lichaam krijgt wel het sein dat het antistoffen moet aanmaken. Hij wordt immuun voor de betreffende ziekten of, wat heel af en toe gebeurt, krijgt de ziekte(n) in een milde vorm.

De vijfde kinderziekte (erythema


Nummulair eczeem kan lange tijd wegblijven en dan plotseling weer de kop opsteken. Huiduitslag door geneesmiddelen Bepaalde geneesmiddelen (zoals antibiotica) kunnen als bijwerking huiduitslag veroorzaken. Deze huiduitslag is vergelijkbaar met uitslag die wordt veroorzaakt door bepaalde virale infecties. Huiduitslag door geneesmiddelen wordt 'geneesmiddelexantheem' genoemd. Overgevoeligheid voor een geneesmiddel kan al ontstaan na én keer gebruik. Warmtebultjes (miliaria) Miliaria, zweetuitslag of warmte-uitslag, komt vooral voor tijdens warm, broeierig en vochtig weer en wordt veroorzaakt door afsluiting van de zweetkliertjes. Het kan op elke leeftijd optreden, maar het komt het meest voor bij zuigelingen die het te warm hebben. De huiduitslag kenmerkt zich vooral door kleine pukkeltjes op de huid. Voorkeursplekken zijn de nek en het bovenste gedeelte van de romp, in de lies en onder de borsten.

kinderziekte huiduitslag

Strophulus is een acute uitbarsting van rode, sterk jeukende bultjes op de huid. Het betreft een overgevoeligheidsreactie op insectenbeten, zoals muggen, vlooien en bedwantsen. De bultjes zijn rood en hebben vaak zichtbaar een rand die nog roder oogt. De bultjes kunnen (sterk) face jeuken en tref je vooral aan in het gezicht, billen, bovenbenen, de romp en de hals. De laesies zijn ongeveer drie tot tien mm groot en er zijn vaak meerdere aanwezig. Krabben kan leiden tot krabeffecten met infecties of zweertjes. Dikke, schilferige plekken bij psoriasis / Bron: Doc James, wikimedia commons ( cc by-sa-4.0 ) Rode vlekken en schilfering door psoriasis Psoriasis is een chronische huidziekte.

Psoriasis komt vooral voor op de hoofdhuid, ellebogen en knieën. Deze huidaandoening wordt gekenmerkt door rode vlekken bedekt met witte schilfers, en de laesies voelen vaak verdikt aan. Zonnig en droog weer in de zomer heeft een zeer gunstige invloed op de aandoening. Bultjes en blaasjes door nummulair eczeem Nummulair eczeem komt vooral in de winter voor en wordt gekenmerkt door muntvormige eczeemplekjes en wordt geassocieerd met een zeer droge huid. De plekjes zijn rood, met blaasjes, bultjes en schilfers, soms met korstjes en kloofjes, en kunnen conflueren tot grotere plekken.

Huiduitslag ; de belangrijkste

Contacteczeem / Bron: Sduplooy, wikimedia commons cC0 contacteczeem is te herkennen aan een lichaam jeukende rode huid met kleine bultjes, blaasjes en schilfers en kan zowel allergisch als irritatief ortho-ergisch van aard kan zijn. Ortho-ergisch eczeem skincare of irritatie eczeem is de niet-allergische vorm. Deze vorm wordt veroorzaakt door huidcontact met irriterende stoffen zoals schoonmaakmiddelen, zeep, oplosmiddelen (terpentine bijvoorbeeld) en doe-het-zelf-producten. Allergisch contacteczeem kan ontstaan als een allergeen door de huid naar binnendringt. Jeuk, rode bultjes, schilfering en vochtafscheiding (natten) staan centraal. Luieruitslag, luieruitslag is een vorm van contacteczeem die bij de meeste baby's voorkomt en sommige volwassenen die luiers dragen. Luiereczeem wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, zoals langdurig contact met urine en ontlasting, opeenhoping van vocht, verweking van de huid, warmte en wrijving.

kinderziekte huiduitslag

Huiduitslag - check de rode

Ook kunnen blaasjes ontstaan en kan vochtafscheiding optreden. Atopisch eczeem komt vooral voor op de binnenkant van de ellebogen en in de knieën, wangen, nek, polsen en enkels. Het komt vaak voor bij mensen die ook astma en/of hooikoorts hebben. Deze aanleg is erfelijk en staat bekend als 'atopie'. Seborrhoïsch eczeem is de meest voorkomende uitslag bij volwassenen, gekenmerkt door roodheid en schilfering. Ongeveer 5 van de mensen heeft er last van en het komt vooral in het gezicht (voorhoofd, wenkbrauwen, de plooien langs de neus, wangen en oorschelpen) en op het behaarde hoofd voor. In het ontstaan van seborroïsch para eczeem staat de veel voorkomende gist. Er ontstaan klachten bij een verminderde weerstand tegen de gist.

Oorzaken van huiduitslag bij kinderen, kinderen zijn vooral vatbaar voor huiduitslag die ontstaat als gevolg van (kinder)ziekten, zoals: Waterpokken, een zeer besmettelijke kinderziekte die wordt gekenmerkt door rode, jeukende blaasjes die zich over het hele lichaam vormen. Mazelen, een heel besmettelijke kinderziekte die veroorzaakt wordt door het mazelenvirus en wordt gekenmerkt door kleine rode vlekjes over het hele lichaam. Roodvonk, een kinderziekte met koorts, keelpijn en een rode, ruwe huiduitslag, veroorzaakt door een streptokok bacterie van groep. Hand-, voet- en mondziekte, een virale infectie die rode letsels op de mond kan veroorzaken en een uitslag op handen en voeten. Vijfde ziekte, een virale infectieziekte is die een rode, platte uitslag op de wangen, bovenarmen en benen veroorzaakt. Zesde ziekte, komt het meest voor bij kinderen tussen de 6 maanden en 2,5 jaar en veroorzaakt huiduitslag en koorts. Impetigo of krentenbaard, een veel voorkomende, besmettelijke infectie van de huid die vooral in lauder het gezicht optreedt. Huiduitslag door atopisch eczeem, atopisch eczeem (constitutioneel eczeem, dauwworm ) is een veel voorkomende huidaandoening in de kindertijd. Hierbij treden roodheid en schilfering van de huid op en er komen ook kleine bultjes voor.

Huiduitslag : rode vlekken huid baby

Huiduitslag is geen specifieke diagnose. Huiduitslag is een algemene term voor een niet-aangeboren verandering van de huid, waarbij roodheid, schilfering, vlekken en bultjes kunnen ontstaan. Dit kan gepaard gaan met jeuk of andere klachten. Veel voorkomende oorzaken van huiduitslag is netelroos, warmtebultjes, contacteczeem en atopisch eczeem. Infecties rose die uitslag veroorzaken, kunnen bestaan uit schimmelinfecties, bacteriële infecties, parasitaire infectie of virale infecties. Huiduitslag kan spontaan wegtrekken, maar als het langer dan een paar dagen aanwezig is en je weet niet wat de oorzaak is, dan kun je het beste een huisarts raadplegen. Huiduitslag bij kinderen kan onder meer wijzen op hand-, voet- en mondziekte, de vijfde ziekte en de zesde ziekte. Aan de uitslag op de huid van je kind kun je vaak afleiden waar het last van heeft. Betreft het een kinderziekte met vlekjes, zijn het warmtebultjes of is het een allergische reactie?

Kinderziekte huiduitslag
Rated 4/5 based on 788 reviews